De Krant van Juni 2022

Hallo allemaal,

Het is zomer en de schoolvakanties staan voor de deur, dus tijd om van het zonnetje te genieten terwijl u de Krant van het Steunpunt doorbladert.

In dit nummer vindt u :

OPLEIDING :

Het opleidingsprogramma voor volgend jaar is momenteel in voorbereiding. Als u behoeften of wensen hebt, stuur ze dan naar info@mediationdedettes.be.

ROL ALS VAKVERENIGING :

Conferentie-debatten en Ronde Tafels :

We sloten het academiejaar af met een discussie met CEBUD over minimum begrotingsreferenties (april), een ontmoeting met de Ombudsman voor Financiële Diensten over de kwestie van Basisbankdiensten (mei) en een Preventieweek in het Bruegel Cultureel Centrum (juni).

In afwachting van de verslagen van deze vergaderingen is het verslag van de rondetafelconferentie over de uitwisseling van goede praktijken (maart) beschikbaar op de website.

Ook het programma voor volgend jaar is in voorbereiding.

Verdediging van de belangen van onze sector :

Twee keer per jaar publiceren wij een overzicht van de “hete” dossiers op het vlak van lobbying en de evolutie ervan tijdens de laatste 6 maanden. De update van juni 2022 is HIER beschikbaar

OPDRACHT VAN JURIDISCHE BIJSTAND :

Uitgekozen vraag :

In verband met het conferentie-debat van mei hebben wij een artikel geschreven waarin de ins en outs van de Basic Bankrekening worden beschreven, alsmede een modeldocument dat moet worden verstrekt aan gebruikers die van deze dienst gebruik willen maken, zodat zij niet langer om de verkeerde redenen door banken worden geweigerd.
Klik hier om het artikel en het modeldocument te lezen.

Wij delen ook met u een artikel geschreven voor de tijdschrift Les Echos du Crédit over de realisatie van goederen (de verkoop) in CSR. Vind dit artikel door HIER te klikken

Juridische permanentie :

Het voornaamste juridische nieuws en andere voor de sector nuttige informatie wordt a rato van ongeveer 2 publicaties per week opgenomen in de rubriek "juridische actualiteit". Aarzel niet om deze rubriek van tijd tot tijd te raadplegen.

Wij hebben ook merdere modelbrieven bijgewerkt :

Meer voorbeeldbrieven HIER

PREVENTIEROL :

De deelname aan de organisatie van de Bruegel-week "Trop chère la vie" was een groot evenement waaraan het hele team van het Steunpunt heeft deelgenomen. In dit verband delen wij u mee dat 2 van de radioprogramma’s (in het Frans) die tijdens de Bruegelweek werden opgenomen, beschikbaar zijn op de website van Radio Panik.

Een podcast van DoucheFLUX en een publicatie van het platform Cultuur & Democratie zijn ook in voorbereiding, die beide aandacht zullen besteden aan de organisatie en inhoud van dit evenement. (alleen in het Frans)

Voor wie het gemist heeft, de volgende programmering van het toneelstuk "Apnée" van Remi Pons is gepland in oktober 2022 in Namen in het kader van de internationale dag tegen de armoede.

Veel leesplezier !

© Centre d’appui — 2022