Steunpunt voor de Diensten Schuldbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Interactief pedagogisch parcours over wat het in de realiteit betekent een vluchteling te zijn

Wist u het al ? Convivial biedt een interactief pedagogisch parcours aan met een getuigenis over wat het in de realiteit betekent een vluchteling te zijn. Deze opleiding richt zich tot werkers die eenmalig of regelmatig in contact staan met migranten die hun land ontvlucht zijn. Deze werkers spelen een belangrijke rol bij de inburgering van verbannen gezinnen en voor de ontkrachting van misvattingen over asiel en migratie.

Overal ter wereld worden meer en meer migranten gedwongen hun land te verlaten. Sommigen belanden in België, meer bepaald in Brussel.
Er wordt gesproken over vluchtelingen in de kranten en men kan zich afvragen wat deze mensen moesten doormaken sinds de troebelen in hun land van herkomst, hun vlucht, hun omvaart, tot het moment dat ze een plaats vonden waar ze zich veilig konden vestigen.

De opleiding die doorgaat bij Convivial is dus ook een gelegenheid om een beeld te krijgen van het werk dat daar verricht wordt.

Concreet onthaalt Convivial u in groepen van 5 à 20 personen, organiseren ze sessies van een halve dag in functie van uw beschikbaarheden,

Geïnteresseerd ?

Aarzel dan niet Marilyse Broers te contacteren op het volgende adres voor meer inlichtingen of om een tijdstip te vast te leggen : sensibilisation@convivial.be

OPGELET : deze opleiding bestaat enkel in het Frans

Aarzel niet deze uitnodiging ook onder uw collega’s te verspreiden,

Marilyse Broers - Verantwoordelijke sensibilisering
(afwezig op maandag en donderdag)

Convivial - Mouvement d’insertion des Réfugiés
Convivialités asbl
Rue du Charroi 33-35 Gerijstraat
Forest 1190 Vorst
sensibilisation@convivial.be
www.convivial.be
Tél : 02/503 43 46

Agenda

  • Event Steunpunt
  • Event partner
  • Opleiding

Nieuwsbrief