Mei 2021

De krant van de schuldbemiddelaars

Uitnodiging voor de officiële lancering van 4 video’s over oplossingen voor overmatige schuldenlast

HET STEUNPUNT SCHULDBEMIDDELING nodigt u uit, in samenwerking met het NETWERK TRAPES, tot de officiële release van 4 VIDEO’S waarin de diensten schuldbemiddeling voorgesteld worden, alsook de hulp en steun die aan mensen in financiële moeilijkheden geboden worden.

AFSPRAAK OP VRIJDAG 28 MEI 2021 VAN 9 TOT 12 UUR

TEKEN IN VOOR DE WEBINAR VIA DEZE LINK :

Tijdens het ochtendprogramma zullen, in aanwezigheid van de heer minister Maron, videopresentaties afgewisseld worden met vragen, discussie en uitwisseling over preventie en de huidige uitdagingen.

KLIK HIER OM DE TEASER TE BEKIJKEN :

De schuldenproblematiek is actueler dan ooit! Het is van essentieel belang dat deze informatie iedereen bereikt die in financiële moeilijkheden zit.

Er bestaan immers oplossingen voor schuldoverlast: de diensten schuldbemiddeling bieden hulp aan mensen in financiële problemen door de onderhandeling met schuldeisers vlotter te laten verlopen. De procedure van collectieve schuldenregeling biedt een oplossing voor de zwaarste schulden. Bovendien kunnen mensen die zelf ooit overmatige schuldenlast kenden hun ervaring delen en steun bieden, samen met de professionals.

Daarom hebben wij 4 animatievideo’s gemaakt (in het Frans en het Nederlands). Elke video behandelt een specifiek thema en duurt ongeveer 8 à 10 minuten :

  • MINNELIJKE SCHULDBEMIDDELING
  • GERECHTELIJKE SCHULDBEMIDDELING OF COLLECTIEVE SCHULDENREGELING
  • HET NETWERK TRAPES, WAAR ERVARINGSGETUIGEN EN PROFESSIONALS SAMENWERKEN AAN PROJECTEN
  • DE TIJDLIJN VAN DE SCHULD, OF HOE EEN SIMPELE FACTUUR KAN UITGROEIEN TOT EEN REUZENSCHULD

De boodschap wordt voorgesteld in de vorm van genuanceerde, toegankelijke en praktische informatie.

De productie werd toevertrouwd aan de vzw Camera-etc op grond van haar knowhow inzake animatiefilms, maar ook haar affiniteit met sociale thema’s.

DEZE VIDEO’S ZULLEN OP GROTE SCHAAL VERSPREID EN TER BESCHIKKING GESTELD WORDEN VAN ALLE PROFESSIONALS DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN. WIL JE

HIER MEER OVER WETEN? WEES DAN VAN DE PARTIJ OP 28 MEI.

DE WEBINAR ZAL IN HET FRANS WORDEN GEHOUDEN. DE VIDEO’S, MAAR OOK DE GESCHREVEN EN GEPRESENTEERDE DOCUMENTEN ZULLEN ECHTER EVENEENS IN HET NEDERLANDS BESCHIKBAAR ZIJN.

Contact

Hebt u vragen, suggesties, opmerkingen... ? , aarzel niet contact met ons op te nemen via info@steunpuntschuldbemiddeling.be.